top of page

Wie zijn we? 

Waar het allemaal begon ...

Zoals zo vaak “onbekend is onbemind” of net anders om. In het ouderlijke huis waren Ierse Setters deel van de familie. Met nu en dan eens een nestje zijn we opgegroeid.

Eens het ouderlijke huis uit, dan zelf een hond kopen. Ons oog viel op golden retrievers, Na wat info ingewonnen bij Willy Harnie van kennel Van Artésendal uit Oetingen, werd Haiko van Artésendal  in 2008 de eerste aanwinst van ons kennel Unforgettable Gold.  Met Haiko zijn vele succesvolle shows gelopen. Voor beginners in de showwereld ging dit meer dan behoorlijk. Dat smaakt naar meer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
In 2016 besloten we onze kennel te versterken met nog een reu vanuit de kennel van Willy Harnie. De fokker was er zeker van dat Prince van Artésendal, met als vader Goldstream Geros en als grootvader Matador van de Beerse Hoeve, zeker en vast uit het goede hout gesneden is. 

 

Dat bleek zeker het geval. Zowel in het binnen - als buitenland heeft Prince meerdere schoonheid shows gewonnen.
Prince werd door Frank gelijktijdig ook opgeleid als jachthond, ook op dit domein valt hij regelmatig in de prijzen. 

Bij fokker Nathalie Vermander mochten we in 2018 ons allereerste teefje ophalen. Roxy By Kiss Of Sunshine's Valley is de dochter van de Winner World Champion 2018 Amsterdam, Kiss Of Sunshine's Valley. Roxy is rustig en heeft deze karaktertrek meegekregen van haar moeder. Op de shows doet ze het meer dan behoorlijk en ook als jachthond staat ze haar vrouwtje. Het eerste nestje kwam er in 2020.

Waar staan we voor?

Een retriever is een veelzijdige hond, hij houdt het midden tussen een jacht- en een familiehond. Net zijn vermogen om zich aan te passen aan de leefomstandigheden van zijn baasje, maakt dat hij makkelijk inpasbaar is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Al onze honden krijgen een paar jaar gehoorzaamheid-training voor de kiezen. Aangelijnd naast het baasje lopen – de omgeving negeren etc.. Kortom, met onze goldens kan je buitenkomen.


Als pup wordt hun jachtinstinct al getriggerd, van de klassieke tennisbal apporteren tot het ernstiger apporteerwerk met jachtwild dummies. Bij sommigen verloopt dit met horten en stoten – veel geduld nodig van het baasje – bij anderen is het een stijle leercurve.


Kortom, onze retrievers komen op verschillende domeinen aan hun trekken en groeien uit tot veelzijdige honden, echte allrounders!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Niet te vergeten, de fun momenten!
 

78562007_463475951253828_5014853739509448704_n.png
image.png
bottom of page